Duszenie - puzzle online

Duszenie (obróbka żywności)

Duszenie – proces obróbki termicznej będący połączeniem procesu krótkiego smażenia (obsmażania) oraz gotowania w małej ilości wody lub proces długotrwałego gotowania produktów w małej ilości wody i tłuszczu bez etapu obsmażania.

W obu przypadkach do duszenia używa się naczyń z dopasowanymi pokrywami, zapobiegającymi szybkiemu ulatnianiu się pary, która przenikając tkanki półproduktów, przyspiesza proces zmiękczania.

W celu uzyskania potraw duszonych lżej strawnych, przeznaczonych dla chorych, stosuje się gotowanie w małej ilości wody z dodatkiem tłuszczu w szczelnie zamkniętym naczyniu bez wstępnego obsmażania.

Rzemieślnicy puzzle onlineBolończyk puzzle online ze zdjęciaLOMI JEST NAJLEPSZE puzzle onlineMakanan tradycyjny puzzle online ze zdjęciastek i ziemniaki puzzle online ze zdjęciaJhhugiuyghjj puzzle onlineJedzenie Bakmi Lomian puzzle onlineZrobiłem Chili – bardzo dobre puzzle onlineNoodle soup puzzle online ze zdjęciapyszne gumbo puzzle online ze zdjęciaTahu Gejrot puzzle onlineWątróbka mistrza puzzle online ze zdjęciamala mao cai puzzle online ze zdjęciaTestpuzzle. puzzle online ze zdjęciaPuzzle z jedzeniem puzzle online1sujsjesz puzzle online ze zdjęciaZUPA  SOUP puzzle online
Copyright 2025 www.ipuzzle.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.