Polska zupa koperkowa puzzle online
Koperek jest bardzo częstym dodatkiem do polskich dań. Latem natką kopru posypuje się w Polsce kanapki, twarogi, zupy, sałatki oraz warzywa gotowane, na przykład ziemniaki czy kalafior. Pędy i kwiatostan kopru używane są przy kiszeniu ogórków, a herbata z kopru to popularny napar wspomagający procesy trawienne. Wiosenna zupa koperkowa jest tania, łatwa do przyrządzenia, a przede wszystkim bardzo smaczna. Jej podstawą jest wywar warzywny lub warzywno-mięsny oraz – oczywiście – pęczek świeżego koperku. Do potrawy można dodać młode ziemniaki, sezonowe warzywa, jajko lub zabielić zupę kwaśną śmietaną. Danie to jest lekkie i niskokaloryczne, dlatego można je podawać z chlebem lub plackami.
Najlepsze wyniki dla rozmiaru
Najlepszy czas
Najlepsza dokładność
Komentarze
Oceń tę grę
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby dodać swój komentarz. Zaloguj się