Polski barszcz biały z jajkiem puzzle online
Zupy na zakwasie z mąki stanowią ważny składnik tradycyjnej kuchni Słowian Północnych. Obecnie przygotowywane są głównie na święta wielkanocne. Najlepiej smakują z kiełbasą, grzybami i śmietaną. W Polsce wyróżnia się barszcz biały i żurek, pierwszy powstaje na zakwasie z mąk żytniej, bazą drugiego jest zakwas pszenny. Istnieje kilka regionalnych odmian tego dania, różniących się sposobem przyrządzania oraz dodatkami. Barszcz posiada wyrazisty, kwaskowaty smak, przełamywany niekiedy wędzonym boczkiem, czosnkiem i aromatycznymi przyprawami, na przykład majerankiem. Tradycyjnie podaje się go z ugotowanym na twardo jajem, wkrojonym bezpośrednio do głębokiego talerza.
Najlepsze wyniki dla rozmiaru
Najlepszy czas
Najlepsza dokładność
Ułóż podobne puzzle
Komentarze
Oceń tę grę
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby dodać swój komentarz. Zaloguj się