Grillowany stek typu T-bone z dodatkami na drewnianym stole puzzle online
T-bone to najbardziej charakterystyczny rodzaj steku wołowego. Przyrządza się go z kawałka mięsa, na który składa się część polędwicy i rostbefu przedzielonych fragmentem kości kręgosłupa, która przybiera kształt litery T (stąd nazwa – T-bone oznacza „kość T”). Ze względu na to, że stek składa się z dwóch rodzajów mięsa, jego przygotowanie jest dość trudne. Rostbef wymaga znacznie dłuższego czasu grillowania niż polędwica, dlatego każdy T-bone musi być sezonowany. W procesie dojrzewania mięso kruszeje, dzięki czemu czas na przyrządzenie rostbefu znacznie się skraca, a kucharz nie ryzykuje podania nierówno wysmażonego mięsa.
Najlepsze wyniki dla rozmiaru
Najlepszy czas
Najlepsza dokładność
Ułóż podobne puzzle
Komentarze
Oceń tę grę
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby dodać swój komentarz. Zaloguj się